Urządzenia i Akcesoria
Muffinki ze skórkami z jabłek
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sztuk
Składniki
-
olej do natłuszczenia
-
100 g skórek z jabłek ekologicznych, pokrojonych na kawałki
-
10 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
200 g mąki pszennej
-
200 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
60 g syropu z agawy
-
½ łyżeczki cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
160 mg
Białko
3 g
Kalorie
527 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 godz. 45 min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 godz. 45 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Lody truskawkowo-bananowe na patyku
8 godz.
Kulki energetyczne marchewkowo-owsiane
50 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Gorąca czekolada z kawą zbożową
10 min
Muffinki marchewkowo-jabłkowe z mąką z płaskurki
40 min
Amerykański chlebek bananowy
1 godz. 50 min